Lessen

Zen, het gesprek

Het persoonlijk gesprek is een belangrijk onderdeel van de zenpraktijk. Je kunt hier op verschillende manieren gebruik van maken. Bijvoorbeeld wanneer je nog niet zo goed weet of zen wel iets voor je is, kun je daar altijd oriënterend over komen praten. Wat ook kan is dat je meerdere gesprekken nodig hebt om duidelijk te krijgen wat zen voor je kan betekenen. Tenslotte is het mogelijk om gedurende een bepaalde tijd gesprekken te hebben naast je zenpraktijk, thuis en/of bij mij.

Kosten: een oriënterend gesprek is altijd gratis. Voor meerdere gesprekken geldt een uurtarief van € 20,00

Doorgaande groepen

Maandag 21 januari 2019 beginnen de doorgaande groepen met een nieuw seizoen.  Er zijn doorgaande lessen op maandag- en dinsdagavond en vrijdagochtend. De lessen starten op 21, 22 en 25 januari. De avondgroepen zijn van 19.30 – 21.15 uur. De lessen op vrijdagochtend zijn van 09.00 – 10.45 uur.

Docent: Gerard ‘Mitra’ Jansen.

De doorgaande groep is precies wat het woord zegt, een groep die altijd doorgaat. Na het volgen van een introductiecursus kun je hier aan deel nemen, maar ook andere ‘zitervaring’ kan voldoende zijn om deel te nemen. Het is handig om dit vooraf te overleggen met de docent.  Je schrijft je altijd voor een half jaar in bij de doorgaande groep. Maar later instappen kan altijd (als er plaats is). De halfjaarprijs wordt dan aangepast.

Een les verloopt als volgt: opening, hartsutra, 25 minuten zitten, loopmeditatie, 25 minuten zitten, teisho, theeceremonie. De inhoud van de teisho (les) wordt ingevuld door de docent, maar er is alle ruimte voor het beantwoorden en bespreken van de vragen die er zijn.

Inschrijving en informatie: mail gerard@zentrumculemborg.nl of bel 06 498 14 772

Kosten / korting:

Deelname aan de doorgaande groep kost  € 215,=. Bij een tijdige inschrijving is er een korting op de standaardprijs van €20,00.