Lessen

Zen, het gesprek

Het persoonlijk gesprek is een belangrijk onderdeel van de zenpraktijk. Je kunt hier op verschillende manieren gebruik van maken. Bijvoorbeeld wanneer je nog niet zo goed weet of zen wel iets voor je is, kun je daar altijd oriënterend over komen praten. Wat ook kan is dat je meerdere gesprekken nodig hebt om duidelijk te krijgen wat zen voor je kan betekenen. Tenslotte is het mogelijk om gedurende een bepaalde tijd gesprekken te hebben naast je zenpraktijk, thuis en/of bij mij.

Kosten: een oriënterend gesprek is altijd gratis. Voor meerdere gesprekken geldt een uurtarief van € 20,00

 

Introductiecursus

Donderdag 4 oktober 2018  gaat er, bij voldoende deelname, een nieuwe introductiegroep van start. De introductiecursus bestaat uit 10 lessen. Deze introductielessen worden altijd op donderdag gegeven (19.30 – 21.15 uur). Docent: Gerard ‘Mitra’ Jansen.

In 10 lessen krijg je een goed beeld van wat zitten in zen (= zazen) inhoudt en welke waarde dit voor jou kan hebben. Je leert zitten met een rechte rug, je adem goed te gebruiken en je gedachten los te laten. Ook krijg je informatie over zen en boeddhisme. Tenslotte is er  ruimte voor vragen en het uitwisselen van ervaringen. Zitten is het prettigst met kleding die niet strak zit. Matten en kussens/bankjes zijn aanwezig in de zendo (= de ruimte waar je zazen beoefent).

Inschrijving en informatie: mail gerard@zentrumculemborg.nl of bel 06 498 14 772

Kosten: € 99,00

 

Doorgaande groepen

Maandag 3 september 2018 starten de doorgaande groepen weer.  Er zijn doorgaande lessen op maandag- en dinsdagavond en vrijdagochtend. De lessen starten op 3, 4 en 7 september. De avondgroepen zijn van 19.30 – 21.15 uur. De lessen op vrijdagochtend zijn van 09.00 – 10.45 uur. De lessen lopen door tot vrijdag 29 juni.

Docent: Gerard ‘Mitra’ Jansen.

De doorgaande groep is precies wat het woord zegt, een groep die altijd doorgaat. Na het volgen van een introductiecursus kun je hier aan deel nemen, maar ook andere ‘zitervaring’ kan voldoende zijn om deel te nemen. Het is handig om dit vooraf te overleggen met de docent.  Je schrijft je altijd voor een half jaar in bij de doorgaande groep. Maar later instappen kan altijd (als er plaats is). De halfjaarprijs wordt dan aangepast.

Een les verloopt als volgt: opening, hartsutra, 25 minuten zitten, loopmeditatie, 25 minuten zitten, teisho, theeceremonie. De inhoud van de teisho (les) wordt ingevuld door de docent, maar er is alle ruimte voor het beantwoorden en bespreken van de vragen die er zijn.

Inschrijving en informatie: mail gerard@zentrumculemborg.nl of bel 06 498 14 772

Kosten / korting:

Deelname aan de doorgaande groep kost  € 215,=. Bij een tijdige inschrijving is er een korting op de standaardprijs van €20,00.